Teremyağlı Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 125 gram teremyağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 4 su bardağı elenmiş un (Kontrollü ekleyin un yumurta büyüklüğüne göre değişebilir)
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 2 damla limon
Teremyağlı Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimiziz için bütün malzemeleri pişiriyoruz ve ılımaya bırakalım.
- Yumurta sıvı yağ pudra şekerini karıştıralım teremyağ vanilya kakao da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra unla birlikte kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ceviz den biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım tepsiye dizelim.
- 180 derece de 10 ila 15 dakikada pişiyor bu fırına göre de değişebilir kontrol edelim.
- Çıkan kurabiyeler ılıyınca şerbete batıralım (Hem kurabiye hem şerbet ılık olacak)
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder