8 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Browni Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram teremyağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 4 su bardağı elenmiş un (Kontrollü ekleyin un yumurta büyüklüğüne göre değişebilir)
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 2 damla limon

Teremyağlı Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimiziz için bütün malzemeleri pişiriyoruz  ve ılımaya bırakalım.
  2. Yumurta sıvı yağ pudra şekerini karıştıralım teremyağ vanilya kakao da ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Daha sonra unla birlikte kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Ceviz den biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım tepsiye dizelim.
  5. 180 derece de 10 ila 15 dakikada pişiyor bu fırına göre de değişebilir kontrol edelim.
  6. Çıkan kurabiyeler ılıyınca şerbete batıralım (Hem kurabiye hem şerbet ılık olacak)
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder