5 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi

Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 500 gram nişasta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarim çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
İç harcı;
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı hafif sulandırılmış bal

Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu sırasıyla bütün malzemeleri ekleyerek hazırlayalım.
  2. Dolapta yarım saat dinlendirelim.
  3. Hamurdan biraz alıp kakao ekleyelim.
  4. Fiyonklarını bunun yapıyoruz.
  5. Daha sonra, cevizle balı karıştıralım.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığımız hamuru içli köfte gibi açalım.
  7. İçlerini cevizli harç ile dolduralım.
  8. Kenardaki kakaolu hamuru ince şekilde rulo yapıp şeklini verelim.
  9. 170 derece fırında kızarmayacak şekilde pişirelim. Afiyetle😋😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder