Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ
- 500 gram nişasta
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- Yarim çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı kakao
İç harcı;
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 tatlı kaşığı hafif sulandırılmış bal
Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu sırasıyla bütün malzemeleri ekleyerek hazırlayalım.
- Dolapta yarım saat dinlendirelim.
- Hamurdan biraz alıp kakao ekleyelim.
- Fiyonklarını bunun yapıyoruz.
- Daha sonra, cevizle balı karıştıralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığımız hamuru içli köfte gibi açalım.
- İçlerini cevizli harç ile dolduralım.
- Kenardaki kakaolu hamuru ince şekilde rulo yapıp şeklini verelim.
- 170 derece fırında kızarmayacak şekilde pişirelim. Afiyetle😋😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder