1 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Çikolatalı Tart Tarifi

Teremyağlı Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 200 gram teremyağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için;
  • 1 paket krema
  • 2 paket kare çikolata
  • Süslemek için meyve

Teremyağlı Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı


  1. Keki için ilk yumurtalarımız ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra süt, oda sıcaklığında yumuşamış teremyağı ekleyip çırpıp, kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırıp yağladığımız tart kalıbına dökün.
  3. 170 derecede fırında pişiriyoruz.
  4. Kekimiz piştikten sonra kremada hafif ısınınca erittiğimiz çikolatalarımızı tartımızın ortasına döküyoruz.
  5. Sosumuz soğuduktan sonra meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder