1 Eylül 2020 Salı

Zeytinli Ekmek Tarifi

Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tutam tuz

Zeytinli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su, tuz, sıvı yağ ve kekik yoğurma kabına alalım .
  2. Unu yavaş yavaş ilave ederek maya ile birlikte yoğurmaya başlayalım.
  3. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edelim.
  4. 5 dk yoğurduktan sonra zeytinleri hamura ilave edip 5 dk daha yoğuralım.
  5. Üzerini kapatın 45 dk mayalanması için bırakalım.
  6. Süre sonunda istediğimiz şekli vererek 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180derece fırında pişirelim.
  8. Tercihe bağlı olarak sıcağı geçince 1 tatlı kaşığı kadar un ekeleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder