6 Eylül 2020 Pazar

Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi

Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 yemek kaşığı sıcak su
İç ve dış kreması için
  • 250 gram kuvertür çikolata
  • 250 ml krema
  • 2 yemek kaşığı teremyağ

Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp, şekerin bir bardağını beyazına, bir bardağını sarısına ekliyoruz.
  2. Önce beyazı ters çevirdiğimizde düşmeyecek hale gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Sonra sarıları çırpıp geri kalan tüm malzemeleri de sarıya ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra köpük haline getirdiğimiz yumurta beyazını azar azar sarı karışıma ekliyoruz ve alttan üste doğru söndürmeden spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsi ya da pasta çemberine döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişerken ganajımızı hazırlıyoruz.
  7. Kremamızı ocağa alıp kaynamaya yakınken ocaktan alıp, parçaladığımız kuvertur çikolataları ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
  8. Son olarak teremyağımızı da ekleyip soğuması ve kıvam alması için dolaba koyuyoruz. Pasta keki ve krema da hazır olunca pastamızı oluşturup kendi zevkimize göre süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder