Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 yemek kaşığı sıcak su
İç ve dış kreması için
- 250 gram kuvertür çikolata
- 250 ml krema
- 2 yemek kaşığı teremyağ
Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp, şekerin bir bardağını beyazına, bir bardağını sarısına ekliyoruz.
- Önce beyazı ters çevirdiğimizde düşmeyecek hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Sonra sarıları çırpıp geri kalan tüm malzemeleri de sarıya ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra köpük haline getirdiğimiz yumurta beyazını azar azar sarı karışıma ekliyoruz ve alttan üste doğru söndürmeden spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsi ya da pasta çemberine döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken ganajımızı hazırlıyoruz.
- Kremamızı ocağa alıp kaynamaya yakınken ocaktan alıp, parçaladığımız kuvertur çikolataları ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Son olarak teremyağımızı da ekleyip soğuması ve kıvam alması için dolaba koyuyoruz. Pasta keki ve krema da hazır olunca pastamızı oluşturup kendi zevkimize göre süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder