Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi
Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg.tam buğday unu
- 1 paket kuru veya yaş maya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Tuz
- Bir miktar ılık su
Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kabın içine unu boşaltırız.
- Havuz şeklinde ortasını açar, mayayı koyarız, ılık su ile eritiriz, teremyağını, tuzunu koyarız.
- Daha sonra ılık sudan biraz daha unun üzerine dökerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğururuz.
- Üzerini kapatır, mayalanmaya bırakırız.
- 3-4 saat sonunda kabarmış olan hamuru dörde bölerek, elimizde yuvarlak bir şekil vererek, yağlanmış tepsiye 4 adet koyarız.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiririz.
- Sıcak veya soğumuş olarak afiyetle yiyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder