3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Profiterol Tarifi

Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su bardağı su
  •  1 su bardağı un
  •  125 gram teremyağ
  •  3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
  •  2, 5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay bardağı şeker
  •  1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket çikolata sos
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tencereye su ve teremyağını alarak eriyene kadar kaynatalım.
  2. Tamamen eriyince unu ilave edip iyice karıştıralım ve 2 dakika kadar kavuralım.
  3. 10 dakika soğutarak yumurtaları teker teker ilave ederek karıştıralım.
  4. Yani hamurun üzerine bir yumurta kırıp, iyice yediriyoruz sonra 2. Yumurtaya geçiyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla hazırlanan hamurumuz dan alalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  7. O pişerken kremayı hazırlayalım.
  8. Vanilya hariç diğer malzemeleri alarak kıvam alana kadar pişirelim.
  9. En son vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
  10. Çikolata sosu pakette yazılan tarife göre yapalım.
  11. Kıvama gelen çikolata sosa damla çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  12. Pişen hamurlarımızın arasına krema yerleştirelim.
  13. İster sıkma torbasıyla, ister ortalarından keserek kaşık ile doldurabilirsiniz.
  14. Soğuyan çikolata sosu da üzerine gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder