Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram teremyağ
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
- 2, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sos
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı
- Hamuru için tencereye su ve teremyağını alarak eriyene kadar kaynatalım.
- Tamamen eriyince unu ilave edip iyice karıştıralım ve 2 dakika kadar kavuralım.
- 10 dakika soğutarak yumurtaları teker teker ilave ederek karıştıralım.
- Yani hamurun üzerine bir yumurta kırıp, iyice yediriyoruz sonra 2. Yumurtaya geçiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla hazırlanan hamurumuz dan alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
- O pişerken kremayı hazırlayalım.
- Vanilya hariç diğer malzemeleri alarak kıvam alana kadar pişirelim.
- En son vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosu pakette yazılan tarife göre yapalım.
- Kıvama gelen çikolata sosa damla çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
- Pişen hamurlarımızın arasına krema yerleştirelim.
- İster sıkma torbasıyla, ister ortalarından keserek kaşık ile doldurabilirsiniz.
- Soğuyan çikolata sosu da üzerine gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder