1 Eylül 2020 Salı

Teremyağlı Şeftalili Tart Tarifi

Teremyağlı Şeftalili Tart Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gram teremyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Ara katı için;
  • 3 şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı teremyağ
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Teremyağlı Şeftalili Tart Tarifim Yapılışı

  1. Ocağa ilk önce 2 yemek kaşığı şekeri alalım ve eritelim.
  2. O sırada şeftalilileri soyup ince ince dilimleyip eriyen şekerin üzerine hemen yarım kaşık teremyağı ekleyip eritip hemen şeftalileri koyup 3-4 dakika kadar pişirip soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru yoğurup üzerindeki şeritler için yumurtadan biraz büyük bir hamuru kenara bırakım.
  4. Diğer hamuru yağlı üzerinde ince açıp tepsiye serelim.
  5. Üzerine şeftalileri yerleştirip ayırdığım hamuruda ince açıp ince şeritler kesip üzerine koyalım.
  6. 190 derecede kızarana kadar pişirip güzel bir sunum ile servis edelim😍😍 afiyet olsun deneyenler için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder