Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 litre et suyu (10 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Sosu;
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 yemek kaşığı nane
Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tenceremize et suyumuzu alalım. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ekleyelim.
- Karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kısıkta pişirelim.
- Ayrı yerde un, yumurta sarısı ve unu karıştıralım.
- Çorbamızdan 1 kepçe ekleyip karıştıralım. Tekrar bir kepçe ekleyelim.
- Terbiye ılınıncaya kadar çorbada ekleyip karıştıralım.
- Seyreltilmiş terbiyeyi çorbaya karıştırarak ekleyelim.
- Kaynağında tuzunu ekleyelim ve 5 dakika kısıkta pişirelim.
- Teremyağını eritip nane ekleyelim. 2 dakika yakıp çorbaya ekleyelim. Ocağı kapatıp 5 dakika çorbamızı dinlendirelim.Not:çorbamız bekledikçe kıvam alacaktır. Sıcak su ekleyerek açabilirsiniz. Teremyağlı yoğurt çorbası servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder