7 Eylül 2020 Pazartesi

Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi

Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 litre et suyu (10 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
Sosu;
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı nane

Teremyağlı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize et suyumuzu alalım. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ekleyelim.
  2. Karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  3. 15 dakika kısıkta pişirelim.
  4. Ayrı yerde un, yumurta sarısı ve unu karıştıralım.
  5. Çorbamızdan 1 kepçe ekleyip karıştıralım. Tekrar bir kepçe ekleyelim.
  6. Terbiye ılınıncaya kadar çorbada ekleyip karıştıralım.
  7. Seyreltilmiş terbiyeyi çorbaya karıştırarak ekleyelim.
  8. Kaynağında tuzunu ekleyelim ve 5 dakika kısıkta pişirelim.
  9. Teremyağını eritip nane ekleyelim. 2 dakika yakıp çorbaya ekleyelim. Ocağı kapatıp 5 dakika çorbamızı dinlendirelim.Not:çorbamız bekledikçe kıvam alacaktır. Sıcak su ekleyerek açabilirsiniz. Teremyağlı yoğurt çorbası servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder