Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Akı üstüne)
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerini bulamak için
- Hindistan cevizi
- Yumurta akı
Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alalım ve sıvı yağda ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra diğer malzemeler eklenerek karıştırmaya devam edelim.
- En son un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serini tepsiye dizelim.
- Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
- Üzeri hafif pembeleşince fırından alalım.
- Soğuyunca hafif pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim😋. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder