10 Ekim 2020 Cumartesi

Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Akı üstüne)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerini bulamak için

  • Hindistan cevizi
  • Yumurta akı

Ağızda Eriyen Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alalım ve sıvı yağda ekleyerek karıştıralım.
  2. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek karıştırmaya devam edelim.
  3. En son un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serini tepsiye dizelim.
  5. Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  7. Üzeri hafif pembeleşince fırından alalım.
  8. Soğuyunca hafif pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim😋. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder