Ahla (Bu Tarifi İlk Kez Göreceksiniz) İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gram)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (2-2, 5buçuk su bardağı kadar )
Gelin bohçası hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Arası için bir paket krem şanti paket üzerindeki ölçüye göre hazırlanır.
Çikolatalı sosu için:
- 1 paket krema ve 1 paket damla çikolata (200 gram)
Süslemek için:
- Meyve (tercihinize bağlı)
- Orman meyveli sos
Ahla (Bu Tarifi İlk Kez Göreceksiniz) Yapılışı
- İlk olarak tart hamurumuzda başlıyoruz. 125 gram margarini eritmeden kullanıyoruz.
- İçerisine yarım su bardağı şeker ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğuruyoruz.
- Yarım paket kabartma tozu ve unu birbirine karıştırıp hamura ekleyip iyice yoğurduktan sonra hamuru tart kalıbına yerleştirin ve 180 derece fırında kontrollü pişirin.
- Daha sonra ikinci işleme geçiyoruz. Bu işlemde gelin çantası tarifine benzer bir hamur yapacağız 1 çay bardağı şeker ve 1 yumurta iyice çırpılır
- İçine süt, sıvı yağ ve un eklenir daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırılır. Eğer biraz daha kıvamına artırmak isterseniz un ekleyebilirsiniz.
- Yanmaz tava tercih edilerek gelin çantasındaki gibi hamurun tek yüzünü pişiriyoruz.
- Pişmeyen yüzü videodaki gibi birleştiriyoruz ve içine hazırladığımız krem şantiyi dolduruyoruz.
- Daha sonra bir paket kremanın içine 200 gram damla çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
- Tart hamurumuzun üzerine döküyoruz.
- Çikolatalı sosumuz biraz soğuduktan sonra videodaki işlemde gördüğünüz gibi sırası ile yan yana hazırlamış olduğumuz pankek hamurlarını diziyoruz.
- Dilediğiniz meyveyi süslemek için tercih edebilirsiniz. Meyveli sos çok güzel bir arama katıyor, sizlere de kullanmanızı tavsiye ederim. Kanalımıza abone olup, videoyu beğenmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder