Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 tane tavuk but
- 1 orta boy patates
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı çiğ badem
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 6-7 tane kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tane havuç
- 2-3 çay kaşığı zerdeçal
- 2 su bardağı pirinç
- Sıcak su
Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları haşlayalım. Çok didiklemeden küçük parçalara ayıralım.
- Bademleri suda 15-20 dk haşlayın. Kuru kayısıları 5-6 parçaya bölerek küçültün.
- Kayısı ve üzümleri bir kasenin içine koyup üzerine sıcak ekleyip 5-6 dk bekletin.
- Benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı. Sizinde varsa onu kullanabilirsiniz.
- Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım. Havucumuzu rendeleyip bir kenarda tutalım.
- Şimdi harman zamanı 😃 pilav tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup eritelim.
- Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bademleri 30 saniye kadar kavuralım.
- Sonra rendelenmiş havuç ve kuş üzümünü de koyup 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından suyu süzülmüş kuru kayısı ve kuru üzümleri ekleyelim.
- Kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinçimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulduktan sonra tavuk, nohut ve patatesleri de ekleyelim.
- Az karıştırıp üzerine tavuğu haşladığımız suyu ekleyelim.
- Az gelirse sıcak su ekleyebiliriz. Su ölçüsü vermedim.
- Kendim de ölçü kullanmam ama şunu söyleyebilirim pilavın üzerine 2 parmak kadar geçse iyi olur.
- Pirinçten başka malzemeler de olduğu için biraz fazla su çekecektir.
- Normal pilava koyduğunuz sudan biraz daha fazla su koyalım.
- En son zerdeçalımızı ve tuzunu da ekleyip bir iki kere karıştıralım. Kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım, yaklaşık 15-20 dakika sonra kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder