7 Ekim 2020 Çarşamba

Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi

 

Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 tane tavuk but
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı çiğ badem
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 6-7 tane kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane havuç
  • 2-3 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı pirinç
  • Sıcak su

Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlayalım. Çok didiklemeden küçük parçalara ayıralım.
  2. Bademleri suda 15-20 dk haşlayın. Kuru kayısıları 5-6 parçaya bölerek küçültün.
  3. Kayısı ve üzümleri bir kasenin içine koyup üzerine sıcak ekleyip 5-6 dk bekletin.
  4. Benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı. Sizinde varsa onu kullanabilirsiniz.
  5. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım. Havucumuzu rendeleyip bir kenarda tutalım.
  6. Şimdi harman zamanı 😃 pilav tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup eritelim.
  7. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bademleri 30 saniye kadar kavuralım.
  8. Sonra rendelenmiş havuç ve kuş üzümünü de koyup 1-2 dakika kavuralım.
  9. Ardından suyu süzülmüş kuru kayısı ve kuru üzümleri ekleyelim.
  10. Kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinçimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  11. Kavrulduktan sonra tavuk, nohut ve patatesleri de ekleyelim.
  12. Az karıştırıp üzerine tavuğu haşladığımız suyu ekleyelim.
  13. Az gelirse sıcak su ekleyebiliriz. Su ölçüsü vermedim.
  14. Kendim de ölçü kullanmam ama şunu söyleyebilirim pilavın üzerine 2 parmak kadar geçse iyi olur.
  15. Pirinçten başka malzemeler de olduğu için biraz fazla su çekecektir.
  16. Normal pilava koyduğunuz sudan biraz daha fazla su koyalım.
  17. En son zerdeçalımızı ve tuzunu da ekleyip bir iki kere karıştıralım. Kapağını kapatalım.
  18. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım, yaklaşık 15-20 dakika sonra kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder