5 Ekim 2020 Pazartesi

Ayvalık Tostu Tarifi

 

Ayvalık Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 1 adet domates
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • 8 dilim sucuk
  • 6 adet kokteyl sosis
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 4 yemek kaşığı rus salatası

Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates ve kaşar peynirini uygun şekillerde doğrayın.
  • Sosis ve salamı ince olacak şekilde doğrayın.
  • Salatalık turşusunu jülyen, sucukları ise halka şeklinde dilimleyin.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağını koyup ısıtın.
  • Yağın içerisine salam, sucuk ve sosisleri ekleyerek renk değiştirene kadar pişirin.
  • Ekmekleri tost makinesine yerleştirin ve iz çıkması için elinizle ekmeklere bastırın.
  • İki adet ekmeğin üzerine ilk olarak kaşar peynirini yerleştirin.
  • Ardından tavadaki karışımı iki ekmeğe paylaştırın.
  • Ekmeklerin üzerine salatalık turşusu, rus salatası ve domatesleri de paylaştırın.
  • En üst kısma tekrar kaşar peyniri koyduktan sonra, ekmeklerin üzerini diğer dilimlerle kapatın.
  • Kaşar peyniri eriyinceye kadar tost makinesinde ekmekleri kızartın.
  • Hazırladığınız ayvalık tostunu, ketçapla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayvalık Tostu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer ayvalık tost ekmeği bulamadıysanız, farklı tost ekmeklerini de kullanabilirsiniz.
  • Tostun içinde ev yapımı salatalık turşusu kullanabilirsiniz.
  • Rus salatasını hazır almak yerine, nefis rus salatası tarifinden yararlanarak hazırlayabilirsiniz.
  • Ayvalık tostunun yanında kibrit patates de sunabilirsiniz.

1 Porsiyon Ayvalık Tostu Kaç Kalori?

  • 100 gramlık ayvalık tostu ortalama 220, bir porsiyon ayvalık tostu ise yaklaşık 415 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder