16 Ekim 2020 Cuma

Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

 

Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 küçük kase haşlanmış tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 lt sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı tencereye alınır ve eritilir, salça ilave edilerek biraz kavrulur.
  2. Üzerine 1 lt sıcak su eklenir, varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  3. Su kaynamaya başladığında şehriye ilave edilir ve şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
  4. Şehriyeler piştiğinde haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir.
  5. Tuz, karabiber ve son olarak da kuru nane ilave edilerek karıştırılır.
  6. Çorba servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder