Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 küçük kase haşlanmış tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 lt sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağı tencereye alınır ve eritilir, salça ilave edilerek biraz kavrulur.
- Üzerine 1 lt sıcak su eklenir, varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Su kaynamaya başladığında şehriye ilave edilir ve şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
- Şehriyeler piştiğinde haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir.
- Tuz, karabiber ve son olarak da kuru nane ilave edilerek karıştırılır.
- Çorba servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder