Balık Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- Zeytinyağı
- Salça
- 2 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı nane
- 4 diş sarımsak
Balık Yahnisi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ise ince bir şekilde kesin.
- Tencerenin içerisine zeytinyağı koyun ve ısıtın.
- Palamutların kılçıklarını mutlaka ayıklayın.
- Yağ ısınmaya başladığında soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine kılçıkları ayıklanmış palamutları ekleyerek kavurun.
- Ardından salça ve nane ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Yemeğin üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
- Hazırladığınız balık yahnisine, bir adet limonun suyu ve maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Balık Yahnisi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte palamut yerine levrek de kullanabilirsiniz.
- Balıkçıdan fileto balık alabilir veya kılçıklarını temizletebilirsiniz.
- Büyük soğan yerine 4-5 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz.
- Sarımsağın aromasını katmak için, kesmek yerine rendeleyerek de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder