Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 400 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane domates rendesi
- 2 tane büyük patates (halka halka doğranmış)
- Kaşar peyniri ( rendelenmiş)
- Tuz-karabiber-kırmızı biber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz- karabiber
Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi Yapılışı
- Kızgın tavada önce sıvı yağ ile kıyma kavrulur.
- Kavrulan kıymanın üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek kavrulur.
- Kıyma ve soğan kavrulunca salça ve domates rendesi konulur.
- Mantarlar çok küçük olmayacak şekilde doğranıp harca konulup mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Harcımızın sulu olması için 1 çay bardağı kadar su ilave edilir.
- Beşamel sos hazırlanır. ( tencereye önce tereyağ konulup eriyince un konulup kavrulur.
- Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir.
- Bu esnada çırpma teliyle sürekli karıştırılır.
- En son tuz ve karabiber de ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
- Küçük boy kare borçlanın dibi yağlanarak önce halka halka doğranmış patatesler dizilir üzerine tuz serpilir.
- Patatesin üzerine kıymalı mantarlı harç konulur en üste ise beşamel sos dökülüp her yere eşit olarak dağıtılır.
- Sadece fırının alt ayarı açılıp 20 dakika önce n alt tarafta patateslerin pişmesi sağlanır.
- Orta rafa alınıp kaşar peyniri konularak alt üst ayarda kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder