20 Ekim 2020 Salı

Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi

 

Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane domates rendesi
  • 2 tane büyük patates (halka halka doğranmış)
  • Kaşar peyniri ( rendelenmiş)
  • Tuz-karabiber-kırmızı biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz- karabiber

Beşamel Soslu Kıymalı Mantarlı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Kızgın tavada önce sıvı yağ ile kıyma kavrulur.
  2. Kavrulan kıymanın üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek kavrulur.
  3. Kıyma ve soğan kavrulunca salça ve domates rendesi konulur.
  4. Mantarlar çok küçük olmayacak şekilde doğranıp harca konulup mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  5. Harcımızın sulu olması için 1 çay bardağı kadar su ilave edilir.
  6. Beşamel sos hazırlanır. ( tencereye önce tereyağ konulup eriyince un konulup kavrulur.
  7. Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir.
  8. Bu esnada çırpma teliyle sürekli karıştırılır.
  9. En son tuz ve karabiber de ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
  10. Küçük boy kare borçlanın dibi yağlanarak önce halka halka doğranmış patatesler dizilir üzerine tuz serpilir.
  11. Patatesin üzerine kıymalı mantarlı harç konulur en üste ise beşamel sos dökülüp her yere eşit olarak dağıtılır.
  12. Sadece fırının alt ayarı açılıp 20 dakika önce n alt tarafta patateslerin pişmesi sağlanır.
  13. Orta rafa alınıp kaşar peyniri konularak alt üst ayarda kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder