20 Ekim 2020 Salı

Beşamel Soslu Patates Musakka Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 -2 kilo patates ( tepsimizin büyüklüğüne göre)

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri ( bir büyük kase)

Beşamel Soslu Patates Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yuvarlak halka şeklinde doğruyoruz, kızartıyoruz, iç harcı için; tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz.
  2. Soğanları küp küp doğruyoruz tavaya alıp karıştırıyoruz.
  3. Kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz, salçasını domatesini biberini ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz, tepsiye patateslerin yarısını yerleştiriyoruz.
  5. Üzerine kıymalı harcı ilave edip üzerine tekrar patates yerleştiriyoruz,
  6. Beşamel sos için; tereyağını eritip unu ilave edip karıştırıyoruz.
  7. 2-3 dk kavurup sütünü ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, patateslerin üzerine döküyoruz.
  9. En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz 200 derece fırında kızarana kadar, afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder