Ev Yapımı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
- 1 küçük paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesli iç harç için;
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 adet soğan
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pulbiber, kırmızı toz biber
- Kuru nane, karabiber
Sucuklu iç harç için;
- 10-15 dilim sucuk
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kenarları için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Ev Yapımı Pide Tarifi Yapılışı
- Hamuru için suyu, tuzu ve mayayı bir kaba alalım. Azar azar un ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru toplamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp güzelce toparlayalım ve en az bir saat dinlenmesi için üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Patatesli harç için patatesleri haşlayalım. Haşlandıktan sonra iyice ezelim.
- Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda pişine kadar soteleyelim.
- Piştikten sonra baharatlarını ekleyip ocaktan alıp haşladığımız patateslere ilave edelim. Karıştırıp soğuması için kenara alalım.
- Sucuklu harç için biberleri ve sucukları ince ince doğrayalım. Rendelenmiş kaşarları da ekleyip kenara alalım.
- Mayalanan hamuru 7-8 bezeye eşit şekilde ayıralım. Bezelerden bir tanesini alıp diğerlerinin üstünü örtelim. Tezgahın üstüne un serpip bezeleri merdaneyle uzunlamasına olacak şekilde açalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp patatesli harçtan üzerine iyice yayalım. Kenarlarını içe doğru kıvırıp uç kısımlarını birleştirelim.
- Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde yapıp sucuklu harçtan da koyup tepsiye dizelim. (ben büyük boy fırın tepsisine 3 er adet olacak şekilde dizdim).
- Kenarlarına, yoğurt yumurta sarısını karıştırıp sürelim. 180 derecede 25 dakika pişirelim.
Not: ben pidelerin iç harcını hazırlarken evde olan malzemeleri değerlendirdim, siz dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Dileyen peynirli, ıspanaklı, kıymalı da yapabilir. Patatesli pideleri fırından çıkardıktan sonra üzerine birer adet yumurta kırıp tekrardan 2-3 kadar fırına sürdüm. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder