4 Ekim 2020 Pazar

Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk fileto
  • Hazır garnitür

Marinesi İçin

  • Süt
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Az tuz

Üzerine

  • Kaşar rendesi

Mantarımız İçin

  • 1 paket mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Yarım paket krema

Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı yıkayıp marine sosunda en az 2 saat bekleyelim.
  2. Tavamıza az yağ alıp tavamızı kızdıralım ve tavuklarımızı arkalı önlü pişirelim.
  3. Pişen tavuklarımızı borcamımıza alalım.
  4. Beşamel sos için tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unumuza süt baharat ve tuzumuzu koyup kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Beşamel sosumuz hazır olunca tavuklarımızın üzerine birazını yayalım.
  6. Garnitürümüzüde tuzlayıp baharatlayalım. Tavuklarımızın üstünden paylaştıralım. Üzerine tekrar beşamel sosumuzu döküp. Kaşar rendesi ekleyip 150 derecelik fırınımıza verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Mantarımız için soğanlarımızı uzun keselim az yağda kavuralım.
  8. Kavrulan soğanlarımıza sarımsak ve mantarımızı ekleyelim öldürelim.
  9. Tereyağ ve tuzumuzu baharatımızı ekleyelim. En son kremamızı ekleyip kaynatalım.
  10. Fırından çıkan tavuklarımızla birlikte sıcak servis edelim. Ben püre yapıp servis ettim. Dilerseniz makarnada yapabilirsiniz. Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder