Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk fileto
- Hazır garnitür
Marinesi İçin
- Süt
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Pulbiber
Beşamel Sos İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Karabiber
- Az tuz
Üzerine
- Kaşar rendesi
Mantarımız İçin
- 1 paket mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Yarım paket krema
Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi Yapılışı
- Tavuklarımızı yıkayıp marine sosunda en az 2 saat bekleyelim.
- Tavamıza az yağ alıp tavamızı kızdıralım ve tavuklarımızı arkalı önlü pişirelim.
- Pişen tavuklarımızı borcamımıza alalım.
- Beşamel sos için tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unumuza süt baharat ve tuzumuzu koyup kıvam alana kadar karıştıralım.
- Beşamel sosumuz hazır olunca tavuklarımızın üzerine birazını yayalım.
- Garnitürümüzüde tuzlayıp baharatlayalım. Tavuklarımızın üstünden paylaştıralım. Üzerine tekrar beşamel sosumuzu döküp. Kaşar rendesi ekleyip 150 derecelik fırınımıza verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Mantarımız için soğanlarımızı uzun keselim az yağda kavuralım.
- Kavrulan soğanlarımıza sarımsak ve mantarımızı ekleyelim öldürelim.
- Tereyağ ve tuzumuzu baharatımızı ekleyelim. En son kremamızı ekleyip kaynatalım.
- Fırından çıkan tavuklarımızla birlikte sıcak servis edelim. Ben püre yapıp servis ettim. Dilerseniz makarnada yapabilirsiniz. Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder