7 Ekim 2020 Çarşamba

Bitli Kurabiye Tarifi

 

Bitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin(oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Un
  • 2 dolu yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Bitli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin sıvı yağ pudra şekeri nişasta yumurta akı kabartma tozu ve tuz güzelce karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un eklenir hamur halen cıvık iken susam ve çörek otu da karıştırılır.
  3. Un eklenmeye devam ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Şekillendirilip üzerilerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
  5. Soğuyunca servis edilir. (hava almayan kavanozlarda kaplarda saklanırsa uzun süre tazeliğini korur ).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder