Bitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin(oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Un
- 2 dolu yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Bitli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Margarin sıvı yağ pudra şekeri nişasta yumurta akı kabartma tozu ve tuz güzelce karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenir hamur halen cıvık iken susam ve çörek otu da karıştırılır.
- Un eklenmeye devam ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Şekillendirilip üzerilerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
- Soğuyunca servis edilir. (hava almayan kavanozlarda kaplarda saklanırsa uzun süre tazeliğini korur ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder