Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 2 buçuk su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı salça ve baharatlar
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğanları küp küp doğrayıp tencereye koyun içine sıvı yağını ekleyin.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sonra ince ince kıyılmış biberleri de ekleyin onların da yumuşamasını bekleyin.
- Daha sonra rendelenmiş domatesleri de tencereye koyun kıvam alana kadar bekleyin.
- Domates biraz suyunu çeksin.
- Daha sonra içine salçanızı ve istediğiniz baharatları koyun karıştırın
- En son bulguları içine koyun biraz karıştırın ve suyunu ekleyin ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder