21 Ekim 2020 Çarşamba

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 buçuk su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça ve baharatlar

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye koyun içine sıvı yağını ekleyin.
  2. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Sonra ince ince kıyılmış biberleri de ekleyin onların da yumuşamasını bekleyin.
  4. Daha sonra rendelenmiş domatesleri de tencereye koyun kıvam alana kadar bekleyin.
  5. Domates biraz suyunu çeksin.
  6. Daha sonra içine salçanızı ve istediğiniz baharatları koyun karıştırın
  7. En son bulguları içine koyun biraz karıştırın ve suyunu ekleyin ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder