Çikolata Kremalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı
Üzeri için :
- Beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
- Şekerlemeler
Çikolata Kremalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- 👉İlk önce pastanın kreması hazırlanır. .
- Bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler eklenir ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Vanilya ve tereyağ ekleyerek karıştırılır soğumaya bırakılır.
- 👉Şimdi pandispanya hazırlanır.
- Bir kapta yumurtalar ve şeker mikser ile beyazlayana kadar çırpılır.
- Un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek yine çırpılır.
- 👉Yağlı kağıt serili tepsiye eşit bir şekilde yayılır. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir.
- 👉Piştikten sonra fırından çıkarıp başka bir pişirme kağıdı üzerine ters çevrilir.
- 👉Soğumuş olan pasta kremamızı pandispanyanın üzerine sürülür.
- Bir kısmını rulonun üzerine sürmek için ayırılır. Daha sonra pişirme kağıdı ile rulo şeklinde sarılır.
- 👉Ayırdığımız kremayı rulonun üzerine sürülür ve dilediğiniz gibi süslenir.
- İster Hindistan ceviziyle ister beyaz çikolatayla veya şekerlemelerle.
Pasta buzdolabına yerleştirilir.
Afiyet olsun🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder