23 Ekim 2020 Cuma

Çikolata Kremalı Rulo Pasta Tarifi

 

Çikolata Kremalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 50 gram  tereyağı

Üzeri için :

  • Beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Şekerlemeler

Çikolata Kremalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. 👉İlk önce pastanın kreması hazırlanır.  .
  2. Bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler eklenir ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Vanilya ve tereyağ ekleyerek karıştırılır soğumaya bırakılır.
  4. 👉Şimdi pandispanya hazırlanır.
  5. Bir kapta yumurtalar ve şeker mikser ile beyazlayana kadar çırpılır.
  6. Un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek yine çırpılır.
  7. 👉Yağlı kağıt serili tepsiye eşit bir şekilde yayılır.   önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir.
  8. 👉Piştikten sonra fırından çıkarıp başka bir pişirme kağıdı üzerine ters çevrilir.
  9. 👉Soğumuş olan pasta kremamızı pandispanyanın üzerine sürülür.
  10. Bir kısmını rulonun üzerine sürmek için ayırılır. Daha sonra pişirme kağıdı ile rulo şeklinde sarılır.
  11. 👉Ayırdığımız kremayı rulonun üzerine sürülür ve dilediğiniz gibi süslenir.
  12. İster Hindistan ceviziyle ister beyaz çikolatayla veya şekerlemelerle.

Pasta buzdolabına yerleştirilir.

Afiyet olsun🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder