Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 400 gram labne peyniri
- 200 ml sıvı krema
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram margarin veya tereyağı
Sosu için;
- 250 gram çilek
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Önce kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt koyalım ve tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
- Daha sonra önceden ısıttığımız tereyağını veya margarini bisküviye dökelim ve kaşıkla karıştırıp tabana yayalım, elimizle veya bir bardak yardımıyla bastıralım her yeri eşit olsun.
- Biraz soğuması için dolaba kaldıralım, dinlensin. Kremasını yapmak için; bir kasenin içerisine labne peynirini ve sıvı kutu kremayı koyalım ve çırpalım ve sırayla diğer malzemelerini de koyalım.
- Dikkat !! ⚠ bu nokta önemli! ⚠yumurtalarını tek tek kırıp, fazla çırpmayalım!
- Önceden fırının altına geniş su dolu tepsi veya bir kap koyalım ki, cheesecakemiz pişerken çatlamasın ve kırılmasın.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, ilk 10 dk pişirdikten sonra fırının derecesini 160’a düşürüp 10 dk daha pişirelim ve fırının ağzını hiç açmayalım.
- Piştikten sonra fırının kapağını aralayıp 1 saat daha fırının içinde bekletelim, kreması sallanmıyorsa olmuş demektir. Sosunu yapmak için; orta boy bir tencereye çilekleri alalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip, biraz pişirdikten sonra blenderla ezelim.
- Pürüzsüz olsun kaynana kadar pişirelim, sonra da kremanın üzerine dökelim.
- Biraz kendi halinde soğuduktan sonra, dolaba alalım. 1 gece dolapta bekletelim daha güzel oluyor.
- Dileğinize göre süsleyip servis yapabilirsiniz cheesecakemiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder