16 Ekim 2020 Cuma

Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 200 ml sıvı krema
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin veya tereyağı

Sosu için;

  • 250 gram çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Önce kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt koyalım ve tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
  2. Daha sonra önceden ısıttığımız tereyağını veya margarini bisküviye dökelim ve kaşıkla karıştırıp tabana yayalım, elimizle veya bir bardak yardımıyla bastıralım her yeri eşit olsun.
  3. Biraz soğuması için dolaba kaldıralım, dinlensin. Kremasını yapmak için; bir kasenin içerisine labne peynirini ve sıvı kutu kremayı koyalım ve çırpalım ve sırayla diğer malzemelerini de koyalım.
  4. Dikkat !! ⚠ bu nokta önemli! ⚠yumurtalarını tek tek kırıp, fazla çırpmayalım!
  5. Önceden fırının altına geniş su dolu tepsi veya bir kap koyalım ki, cheesecakemiz pişerken çatlamasın ve kırılmasın.
  6. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, ilk 10 dk pişirdikten sonra fırının derecesini 160’a düşürüp 10 dk daha pişirelim ve fırının ağzını hiç açmayalım.
  7. Piştikten sonra fırının kapağını aralayıp 1 saat daha fırının içinde bekletelim, kreması sallanmıyorsa olmuş demektir. Sosunu yapmak için; orta boy bir tencereye çilekleri alalım.
  8. Diğer malzemeleri de ekleyip, biraz pişirdikten sonra blenderla ezelim.
  9. Pürüzsüz olsun kaynana kadar pişirelim, sonra da kremanın üzerine dökelim.
  10. Biraz kendi halinde soğuduktan sonra, dolaba alalım. 1 gece dolapta bekletelim daha güzel oluyor.
  11. Dileğinize göre süsleyip servis yapabilirsiniz cheesecakemiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder