Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet büyük boy patates
- 500 g dana eti
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 4 dal maydanoz
- Kekik, kimyon, karabiber pulbiber, tuz
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi soyalım ince ve uzun olacak şekilde doğrayalım ve yıkayalım süzgece alalım.
- Biraz suyu aktıktan sonra bir kağıt havlu ile iyice kurulayalım.
- Bol yağda kızartalım.
- Etleri jülyen doğrayalım baharalarını ekleyelim ve az yağda tavada kavuralım.
- Bir kasede sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Üzeri içinde küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı, salça, yarım çay bardağı su ve biraz baharat ekleyerek pişirelim.
- Tabağın en altına kızarmış patatesleri alalım üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Sonra kavurduğumuz eti dökelim. En üstüne hazırlanan salçalı sosu gezdirelim.
Afiyet olsun 🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder