7 Ekim 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet büyük boy patates
  • 500 g dana eti
  • 2  yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 4 dal maydanoz
  • Kekik, kimyon, karabiber pulbiber, tuz

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyalım ince ve uzun olacak şekilde doğrayalım ve yıkayalım süzgece alalım.
  2. Biraz suyu aktıktan sonra bir kağıt havlu ile iyice kurulayalım.
  3. Bol yağda kızartalım.
  4. Etleri jülyen doğrayalım baharalarını ekleyelim ve az yağda tavada kavuralım.
  5. Bir kasede sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Üzeri içinde küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı, salça, yarım çay bardağı su ve biraz baharat ekleyerek pişirelim.
  7. Tabağın en altına kızarmış patatesleri alalım üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  8. Sonra kavurduğumuz eti dökelim. En üstüne hazırlanan salçalı sosu gezdirelim.

Afiyet olsun 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder