Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 çay kaşığı mahlep
- 4 yumurta
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir ince dilim limon
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizden başlayalım. Soğuk ve koyu kıvamlı bir şerbet elde etmemiz lazım. Bir gün önceden yapılırsa çok daha iyi olur.
- Şerbet için tencereye su, şeker ve limonu alarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20dk daha kaynatalım.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyerek tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırarak 2 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
- Hamur oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
- Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyerek mikser yardımıyla her ekleyişte çırpalım.
- En son mahlep ve irmiğimizi de ekleyerek karıştıralım.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım.
- Hamuru krema sıkma torbamıza alarak yıldız uçla soğuk yağa sıkıp makasla keselim (yıldız uç kalın olursa çok daha iri ve güzel tulumbalar oluyor. Bu tarifte ince uç kullandım).
- Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atalım 2-3 dk bekletip kevgir yardımıyla servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun 🌸😌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder