1 Ekim 2020 Perşembe

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 4 yumurta
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Bir ince dilim limon

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizden başlayalım. Soğuk ve koyu kıvamlı bir şerbet elde etmemiz lazım. Bir gün önceden yapılırsa çok daha iyi olur.
  2. Şerbet için tencereye su, şeker ve limonu alarak kaynatalım.
  3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20dk daha kaynatalım.
  4. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatalım.
  6. Kaynadıktan sonra unu ekleyerek tahta kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırarak 2 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
  7. Hamur oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
  8. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyerek mikser yardımıyla her ekleyişte çırpalım.
  9. En son mahlep ve irmiğimizi de ekleyerek karıştıralım.
  10. Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım.
  11. Hamuru krema sıkma torbamıza alarak yıldız uçla soğuk yağa sıkıp makasla keselim (yıldız uç kalın olursa çok daha iri ve güzel tulumbalar oluyor. Bu tarifte ince uç kullandım).
  12. Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  13. Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atalım 2-3 dk bekletip kevgir yardımıyla servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun 🌸😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder