13 Ekim 2020 Salı

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi

 

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk / hindi eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk/hindi etleri haşlanır ve tantuni eti şekilde doğranır.
  2. Kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler eklenir, sotelenir.
  3. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Hafif tuzlanır.
  4. Başka bir tavada beşamel sos hazırlanır. Beşamel için un ile tereyağı kavrulur.
  5. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
  6. Beşamel sos ile hindi/tavuk etleri birleştirilir. Sotelenen sebzeler karışıma eklenir.
  7. Bir yufka tezgaha serilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yarısı yağlanır.
  8. Yufka ikiye katlanır ve tekrar yağlanır. ( özellikle kenar kısımları sarıldığında iyice yapışması için iyi yağlanmalıdır. ).
  9. Etli karışım yufkanın katlanan kenarına boylu boyunca koyulur ve yufka rulo sarılır.
  10. Sarılan yufka iki parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dikey olarak dizilir ( içi görünen taraf yukarı bakmalı).
  11. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder