Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk / hindi eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yufka
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi Yapılışı
- Tavuk/hindi etleri haşlanır ve tantuni eti şekilde doğranır.
- Kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler eklenir, sotelenir.
- Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Hafif tuzlanır.
- Başka bir tavada beşamel sos hazırlanır. Beşamel için un ile tereyağı kavrulur.
- Süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
- Beşamel sos ile hindi/tavuk etleri birleştirilir. Sotelenen sebzeler karışıma eklenir.
- Bir yufka tezgaha serilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yarısı yağlanır.
- Yufka ikiye katlanır ve tekrar yağlanır. ( özellikle kenar kısımları sarıldığında iyice yapışması için iyi yağlanmalıdır. ).
- Etli karışım yufkanın katlanan kenarına boylu boyunca koyulur ve yufka rulo sarılır.
- Sarılan yufka iki parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dikey olarak dizilir ( içi görünen taraf yukarı bakmalı).
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder