10 Ekim 2020 Cumartesi

Dereotlu-Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi

 

Dereotlu-Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı hamuruna )
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un. ( kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin un markamıza göre o miktar değişebilir)
  • Bir tutam incecik doğranmış dereotu

İçi için;

  • Dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz

Dereotlu-Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisine krema, yumurta akı, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz, sirkeyi alarak karıştırın.
  2. Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak dereotunu ekleyin.
  3. Hamurdan küçük parçalar kopartarak tezgah üzerinde açın.
  4. Tam ortasına peyniri koyarak avuç içinde uzunlamasına açın.
  5. Peynir harcından koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp pizza kesici ya da bir bıçak yardımı ile ortalarından hafifçe kesin ve 180°derece de önceden uzatılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet şifa olsun. 💚.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder