Dereotlu-Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı hamuruna )
- 1 paket sıvı krema
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un. ( kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin un markamıza göre o miktar değişebilir)
- Bir tutam incecik doğranmış dereotu
İçi için;
- Dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz
Dereotlu-Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Derin bir kabın içerisine krema, yumurta akı, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz, sirkeyi alarak karıştırın.
- Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak dereotunu ekleyin.
- Hamurdan küçük parçalar kopartarak tezgah üzerinde açın.
- Tam ortasına peyniri koyarak avuç içinde uzunlamasına açın.
- Peynir harcından koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- Üzerine yumurta sarısını sürüp pizza kesici ya da bir bıçak yardımı ile ortalarından hafifçe kesin ve 180°derece de önceden uzatılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun. 💚.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder