Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 2 soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 100 gr ceviz içi
- Tuz
Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?
- Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
- Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
- Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Mevsimin en taze sebzeleri ile hazırlanan, enginarlı ve dereotlu pilav tarifine göz atmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder