Doğrama Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana kuşbaşı
- 1 çay bardağı nohut
- 4 adet orta boy patlıcan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı sumak ekşisi
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Doğrama Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tencereyi ocağa alıyoruz. Etleri mühürlüyoruz.
- Et suyunu salıp çektikten sonra bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
- Etler çıtırdamaya başladığında salçayı ekliyoruz ve bir iki tur karıştırıp 7-8 saat suda beklettiğimiz nohutları ekliyoruz.
- Üzerine yaklaşık 2 lt sıcak su ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Yemeğimiz kaynayınca içerisine çok küçük doğradığımız soğan ve biberleri ekiyoruz.
- Tuz ve karabiber ayarı yapıyoruz ve düdüklü tencerenin ağzını kapatıyoruz.
- Kaynara çıkınca altını kısıyoruz ve 30 dk pişiriyoruz.
- Bu sırada patlıcanları alacalı soyuyoruz ve tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve yemeklik doğruyoruz.
- Düdüklü tencerenin ağzını açıyoruz ve tekrar kaynayınca ilk olarak patlıcanları sonra da domatesleri ekliyoruz.
- Sonrasında ince kıydığımız sarımsakları ekliyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Patlıcanlar pişmeye yakın limon tuzu ve sıvı sumak ekliyoruz.
- Patlıcanlar piştiğinde yemeğimiz hazır.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı naneyi ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi kızdırarak yemeğin üzerine ekliyoruz.
- Yemeğimizi şehriyeli bulgur pilavı ile servis ediyoruz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder