11 Ekim 2020 Pazar

Doğrama Tarifi

 

Doğrama Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 1 çay bardağı nohut
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı sumak ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Doğrama Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencereyi ocağa alıyoruz. Etleri mühürlüyoruz.
  2. Et suyunu salıp çektikten sonra bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
  3. Etler çıtırdamaya başladığında salçayı ekliyoruz ve bir iki tur karıştırıp 7-8 saat suda beklettiğimiz nohutları ekliyoruz.
  4. Üzerine yaklaşık 2 lt sıcak su ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Yemeğimiz kaynayınca içerisine çok küçük doğradığımız soğan ve biberleri ekiyoruz.
  6. Tuz ve karabiber ayarı yapıyoruz ve düdüklü tencerenin ağzını kapatıyoruz.
  7. Kaynara çıkınca altını kısıyoruz ve 30 dk pişiriyoruz.
  8. Bu sırada patlıcanları alacalı soyuyoruz ve tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
  9. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve yemeklik doğruyoruz.
  10. Düdüklü tencerenin ağzını açıyoruz ve tekrar kaynayınca ilk olarak patlıcanları sonra da domatesleri ekliyoruz.
  11. Sonrasında ince kıydığımız sarımsakları ekliyoruz.
  12. Kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
  13. Patlıcanlar pişmeye yakın limon tuzu ve sıvı sumak ekliyoruz.
  14. Patlıcanlar piştiğinde yemeğimiz hazır.
  15. 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı naneyi ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi kızdırarak yemeğin üzerine ekliyoruz.
  16. Yemeğimizi şehriyeli bulgur pilavı ile servis ediyoruz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder