Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kasa (30 kg ) yumurta domates
- Tuz
Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domatesler yıkanır genişçe bir leğen içerisine bol su doldurun yıkanan domatesler 3-4 parçaya kesilip suyun içerisine atılır.
- Domatesin çekirdekleri bu suya dökülsün diye böyle yapıyoruz sudan aldığınız domatesleri fazla suyunu sıkarak şeffaf battal boy sağlam bir poşete alın.
- Domatesin tamamını bu şekilde yapın poşetin ağzını bağlayın balkon veya açık bir alanda bol güneş alan bir yerde 4-5 gün bekletip çürütüyoruz.
- Hergün poşeti gelip gidip çiğneyin 4-5 gün sonra genişçe bez bir torbaya boşaltın ve torbayı bir kevgir üzerine alın ki fazla suyu süzülsün.
- 1 gece süzülen domatesleri geniş bir leğene alın güçlü bir el blendırı ile biraz parçalayın.
- Daha sonra azar azar elinizle bastırarak kevgirden geçirin kalan posasını da yeniden blendırdan geçirip tekrar elinizle bastırarak kevgirden geçirin.
- Tamamı bitince genişçe bir tencerede bir miktar kaynatın tuzunu atıp tepsilere pay edin ve bol güneş alan bir yere bırakın.
- 2-3 gün de bu şekilde güneşte bekleyecek dikkat edin hergün 4-5 sefer gelip gidip karıştırmanız lazım.
- Harika bir tat 👌 o kadar lezzetli olduki bir daha hazır domates almak istemeyeceksiniz👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder