19 Ekim 2020 Pazartesi

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi

 

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kasa (30 kg ) yumurta domates
  • Tuz

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domatesler yıkanır genişçe bir leğen içerisine bol su doldurun yıkanan domatesler 3-4 parçaya kesilip suyun içerisine atılır.
  2. Domatesin çekirdekleri bu suya dökülsün diye böyle yapıyoruz sudan aldığınız domatesleri fazla suyunu sıkarak şeffaf battal boy sağlam bir poşete alın.
  3. Domatesin tamamını bu şekilde yapın poşetin ağzını bağlayın balkon veya açık bir alanda bol güneş alan bir yerde 4-5 gün bekletip çürütüyoruz.
  4. Hergün poşeti gelip gidip çiğneyin 4-5 gün sonra genişçe bez bir torbaya boşaltın ve torbayı bir kevgir üzerine alın ki fazla suyu süzülsün.
  5. 1 gece süzülen domatesleri geniş bir leğene alın güçlü bir el blendırı ile biraz parçalayın.
  6. Daha sonra azar azar elinizle bastırarak kevgirden geçirin kalan posasını da yeniden blendırdan geçirip tekrar elinizle bastırarak kevgirden geçirin.
  7. Tamamı bitince genişçe bir tencerede bir miktar kaynatın tuzunu atıp tepsilere pay edin ve bol güneş alan bir yere bırakın.
  8. 2-3 gün de bu şekilde güneşte bekleyecek dikkat edin hergün 4-5 sefer gelip gidip karıştırmanız lazım.
  9. Harika bir tat 👌 o kadar lezzetli olduki bir daha hazır domates almak istemeyeceksiniz👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder