2 Ekim 2020 Cuma

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 bardak irmik
  • 1 bardak şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • 2 bardak su
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencerede eritin.
  2. İçine irmiği koyun.
  3. Rengi değişmeye başlayana kadar iyice kavurun.
  4. Sonra cevizi ve şekeri ekleyin. Devamlı karıştırın.
  5. Rengi yeterince kızardıysa suyu ekleyin. Biraz kaynasın. Ocağı söndürün.
  6. Hemen tencerenin kapağını kapatın. Dinlensin.İyice çeksin içini.
  7. Ardından bir kaseye biraz irmik helvası (sıcak olmalı) koyup ortasına 1 kaşık dondurma koyun.
  8. Üstünü yine irmik helvasıyla kapatın.
  9. Kaseyi bir tabağa ters çevirip kapatın şeklinizi vermiş olursunuz. Afiyet bal şeker olsun. 🙂🙃.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder