Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kaşık tereyağı
- 2 bardak irmik
- 1 bardak şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz
- 2 bardak su
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Tereyağını tencerede eritin.
- İçine irmiği koyun.
- Rengi değişmeye başlayana kadar iyice kavurun.
- Sonra cevizi ve şekeri ekleyin. Devamlı karıştırın.
- Rengi yeterince kızardıysa suyu ekleyin. Biraz kaynasın. Ocağı söndürün.
- Hemen tencerenin kapağını kapatın. Dinlensin.İyice çeksin içini.
- Ardından bir kaseye biraz irmik helvası (sıcak olmalı) koyup ortasına 1 kaşık dondurma koyun.
- Üstünü yine irmik helvasıyla kapatın.
- Kaseyi bir tabağa ters çevirip kapatın şeklinizi vermiş olursunuz. Afiyet bal şeker olsun. 🙂🙃.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder