Dondurucuda İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte iç malzeme;
- 300 gram kıyma
- 3 adet büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- Yarım su bardağı ceviz
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Köfte dış malzeme;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 yada 3 bardak kaynar su
- 1 yumurta
- 1 rende soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, pulbiber ve tuz
- İsteğe göre reyhan
Dondurucuda İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce köftenin iç malzemesini hazırlayalım.
- Kıymayı tavaya alıp kavuralım suyunu çekince yağını ilave edelim.
- Doğranmış soğanla birlikte kavuralım.
- Salçasını ve baharatları ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatalım.
- Doğranmış maydanoz ekleyelim.
- Son olarak iri kıyılmış cevizinde ekleyip soğumaya bırakalım.
- Köfte dış malzeme; Bulgur ve irmiği kaynamış su ile ıslatalım.
- 15 dk sonra alt üst edip karıştıralım ön yoğurma yaparak iyice birbirine yedirelim.
- Sonra yumurta tuz un ve rende soğanı karıştıralım.
- Salçayıda ilave edip iyice macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz köfte hamurundan yaklaşık küçük yumurta kadar parçalar koparalım.
- Önce elimizde rulo şekli verelim.
- Sonra işaret parmağımızı su ile ıslatarak rulo içine sokarak döndüre döndüre genişletelim (köfteleri yaparken sürekli elinizi suyla ıslatın).
- Daha sonrada başparmağımızı rulo içine koyup diğer parmaklar dışardan destekleyerek genişletelim. (umarım anlatabilmişimdir biraz zor gibi görünüyor ama el pratikliği zamanla oluyor).
- Açtığımız köftenin içine yaklaşık 2 tatlı kaşığı kıyma koyup ağızını tekrar elimizde döndürerek kapatalım oval şekilde olsun.
- Eğer bu şekilde yapamazsanız midye şekli daha kolay oluyor.
- Uygun tepsilere dizerek dondurucuda bekletelim.
- Köfteler donduktan sonra poşetleyelim.
Şimdiden kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder