5 Ekim 2020 Pazartesi

Döşeme Börek Tarifi

 

Döşeme Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka (1 kg)

Harç için:

  • 3 adet yumurta (Küçük boy)
  • 300 ml süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağ (Eritilmiş̧ )
  • 1 adet maden suyu (Soda 200ml )
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi İçin:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri

Döşeme Börek Tarifi Yapılışı

  1. Harç için olan malzemeleri bir kaba koyalım.
  2. Tereyağında eritip içine ilave edelim iyice karıştıralım.
  3. Fırın tepsisini ilk önce tereyağ ile yağlayalım. 1. Yufkayı tepsiye büzgü büzgü yapıp döşeyelim.
  4. Üzerine harçtan dökelim 2. Ve 3. kata da aynı işlemi yapıp 3. kata maydanozla peyniri serpelim.
  5. Aralarına kaşar peyniri serpelim. 4. Yufkayı serpip harçtan dökelim. 5. Yufkayı da serip büzgülü yapıp istediğiniz boyutta keselim.
  6. Son kalan harcı yufkanın üzerine yayalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzer kızarana kadar pişirelim. Çıtır çıtır böreklerimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder