Döşeme Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka (1 kg)
Harç için:
- 3 adet yumurta (Küçük boy)
- 300 ml süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağ (Eritilmiş̧ )
- 1 adet maden suyu (Soda 200ml )
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Kaşar peyniri
Döşeme Börek Tarifi Yapılışı
- Harç için olan malzemeleri bir kaba koyalım.
- Tereyağında eritip içine ilave edelim iyice karıştıralım.
- Fırın tepsisini ilk önce tereyağ ile yağlayalım. 1. Yufkayı tepsiye büzgü büzgü yapıp döşeyelim.
- Üzerine harçtan dökelim 2. Ve 3. kata da aynı işlemi yapıp 3. kata maydanozla peyniri serpelim.
- Aralarına kaşar peyniri serpelim. 4. Yufkayı serpip harçtan dökelim. 5. Yufkayı da serip büzgülü yapıp istediğiniz boyutta keselim.
- Son kalan harcı yufkanın üzerine yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzer kızarana kadar pişirelim. Çıtır çıtır böreklerimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder