2 Ekim 2020 Cuma

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşatılmış margarin ( Tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle içi için elmaları güzelce yıkayalım ve soyup rendeleyelim.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra cevizlerimizi ilave edelim.
  5. Hamuru için; kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
  6. Unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
  7. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurumuz.
  8. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğün de parçalar alalım ve tezgahımıza çok az un serpelim ve merdaneyle hamurumuzu açalım ve şekillendirici ile hamura şekil verip elmalı harcımızdan koyup kapatalım. Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
  9. Hamurumuz bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
  10. Hepsi bittikten sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısıttığımız 200 ° olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyet olsun ❤️😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder