Elmalı Tartelette Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardak toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardak un
- 125 g margarin
Elmalı harç;
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşık tarçın
Elmalı Tartelette Tarifi Yapılışı
- İlk olarak elmaları soyulur, doğranır ve tava ya alınır. İçine toz şeker ve tarçın ekleyip elmalar yumuşak olana kadar pişirelim.
- Ocak tan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için margarin, yumurta ve toz şeker derin bir kaba ya alınır ve güzelce karıştıralım.
- Kabartma tozu ekleyelim ve azar azar un ilave edelim yoğuralım yumuşak bir hamur elde edene kadar.
- Üzerini örtüp 20 dk dinlendiririr.
- Portakal büyüklüğünde bir hamur köşeye koyalım ve diğer hamurumuzu açıp yağlanmış tepsiye koyulur.
- Üzerine çatal la batalım, harç koyalım.
- Diğer hamurumuzu açalım ve küçük uzun parçalar keselim üzerine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 185 derecede fırına tepsimize koyalım.
- 15 dk da pişirdim siz ginede ara sıra kontrol edin üzerine kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder