7 Ekim 2020 Çarşamba

Elmalı Tartelette Tarifi

 

Elmalı Tartelette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardak toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardak un
  • 125 g margarin

Elmalı harç;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşık toz şeker
  • 1 tatlı kaşık tarçın

Elmalı Tartelette Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak elmaları soyulur, doğranır ve tava ya alınır. İçine toz şeker ve tarçın ekleyip elmalar yumuşak olana kadar pişirelim.
  2. Ocak tan alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamur için margarin, yumurta ve toz şeker derin bir kaba ya alınır ve güzelce karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ekleyelim ve azar azar un ilave edelim yoğuralım yumuşak bir hamur elde edene kadar.
  5. Üzerini örtüp 20 dk dinlendiririr.
  6. Portakal büyüklüğünde bir hamur köşeye koyalım ve diğer hamurumuzu açıp yağlanmış tepsiye koyulur.
  7. Üzerine çatal la batalım, harç koyalım.
  8. Diğer hamurumuzu açalım ve küçük uzun parçalar keselim üzerine dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 185  derecede fırına tepsimize koyalım.
  10. 15 dk da pişirdim siz ginede ara sıra kontrol edin üzerine kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder