Erikli Muhallebili Turta Tarifi İçin Malzemeler
Turtası için
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 buçuk su bardağı un
Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı beyaz çikolata
- 50 gr tereyağı
- Yarım kg kırmızı erik
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Erikli Muhallebili Turta Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini güzel bir yoğur. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Buzdolabı poşetine alarak yarım saat dinlendirelim.Hatta hamurumuzu yapıp buzluya bile atıp istediğiniz zaman çıkarıp yapabiliriz.
- Hamurumuz dinlenirken kremamızı hazırlayalım. Çikolata ve tereyağı hariç kalan tüm malzemeleri tencereye alalım güzelce karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kremamızın içine önce tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra bir çay bardağı çikolatamızı ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan ve dinlenmiş hamurumuzu yağladığımız kalıba alt tarafına yağlı kağıt ekleyip veya hiç yağlı kağıt kullanmadan kalıbımızı yağlayıp kullanabiliriz. Ben sunum yaparken kenarını çıkarıp alt tabanıyla beraber sunum yapıyorum bir şey olmuyor .Yağladığım için kalıba zarar vermiyorum yani hamurumuzu kalıbın içine alarak yukarıya doğru açalım.
- Dilimlediğimiz meyveleri bir sıra şeklinde meyve dilimlerini dizelim.
- Üzerine soğuyan kremayı ekleyip bir sıra daha meyvemizi dizelim.
- Tekrar kremamızı ekleyip en üstüne tekrar meyvemizi dizelim.
- Üzerine toz şeker serpip 170 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyip servis yapalım. Sıcak servis yaparsak kremamız akar soğuması için bekletelim deneyin derim harika bir lezzet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder