22 Ekim 2020 Perşembe

Erişte Çorbası Tarifi

 

Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber)
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kesme erişte
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Tuz

Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alalım üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  2. Soğan kavrulduktan sonra üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
  3. Ardından sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
  4. Kaynayan suyun üzerine baharatını tuzunu ekleyip erişteyi ekleyelim ve kısık ateşte erişteler pişene kadar yemeğimizi pişirmeye devam edelim.

Afiyet olsun❤️❤️❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder