Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (Domates biber)
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı kesme erişte
- Pul biber
- Kuru nane
- Tuz
Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alalım üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım.
- Soğan kavrulduktan sonra üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
- Ardından sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
- Kaynayan suyun üzerine baharatını tuzunu ekleyip erişteyi ekleyelim ve kısık ateşte erişteler pişene kadar yemeğimizi pişirmeye devam edelim.
Afiyet olsun❤️❤️❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder