10 Ekim 2020 Cumartesi

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış olacak)
  • 1.5 bardak pilavlık bulgur
  • 2 domates
  • 2 biber
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Margarin veya tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe göre içine veya üzerine nane

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi 1 saat kadar pilav tenceresinde tereyağı ile pişiriyoruz.
  2. Pişmiş etlerimizin üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekleyip birazcık çeviriyoruz.
  3. Domateslerimizi de küp küp doğruyoruz ve tenceremizin içine koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  4. Kavrulduktan sonra salçalarımızı ekliyoruz ve bulgurumuzu koyuyoruz 5 dk kadar kavurduktan sonra haşladığımız etin suyunu da kullanabiliriz.
  5. İçerisine son olarak nohutumuzu da ekliyoruz.
  6. Su ölçüsü 1 bardağa 1. 5 olarak su kullandım.
  7. 25-30 dakika kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. 10 dk kadar demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet şifa olsun 🤗🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder