Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış olacak)
- 1.5 bardak pilavlık bulgur
- 2 domates
- 2 biber
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Margarin veya tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- İsteğe göre içine veya üzerine nane
Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Etlerimizi 1 saat kadar pilav tenceresinde tereyağı ile pişiriyoruz.
- Pişmiş etlerimizin üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekleyip birazcık çeviriyoruz.
- Domateslerimizi de küp küp doğruyoruz ve tenceremizin içine koyuyoruz ve kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra salçalarımızı ekliyoruz ve bulgurumuzu koyuyoruz 5 dk kadar kavurduktan sonra haşladığımız etin suyunu da kullanabiliriz.
- İçerisine son olarak nohutumuzu da ekliyoruz.
- Su ölçüsü 1 bardağa 1. 5 olarak su kullandım.
- 25-30 dakika kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişiriyoruz.
- 10 dk kadar demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet şifa olsun 🤗🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder