Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler
- 8-9 tane küçük boy çupra (büyük balık ile de yapılabilir)
- 3 orta boy patates
- 3 kuru soğan
- 2 domates
- Defne yaprakları
- Limon dilimleri
- Tuz
Sos için;
- 1 büyük limonun suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Çupra Tarifi Yapılışı
- Sos için limon suyu, sıvı yağ, salça, sarımsak ve baharatlar karıştırılır.
- Balıklar temizlenir ve tuzlanır.
- İçlerine ve dışlarına sos sürülür.
- Her bir balığın içine ince bir dilim limon, bir defne yaprağı ve ince dilimlenmiş bir dilim soğan konur.
- Patates, soğan ve domates iri doğranarak tuzlanır.
- Kalan sos sebzelerle harmanlanır.
- Balıklar ve sebzeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üstü açık olarak 200 derece fırında 40 -45 dakika kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder