16 Ekim 2020 Cuma

Fırında Çupra Tarifi

 

Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-9 tane küçük boy çupra (büyük balık ile de yapılabilir)
  • 3 orta boy patates
  • 3 kuru soğan
  • 2 domates
  • Defne yaprakları
  • Limon dilimleri
  • Tuz

Sos için;

  • 1 büyük limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Çupra Tarifi Yapılışı

  1. Sos için limon suyu, sıvı yağ, salça, sarımsak ve baharatlar karıştırılır.
  2. Balıklar temizlenir ve tuzlanır.
  3. İçlerine ve dışlarına sos sürülür.
  4. Her bir balığın içine ince bir dilim limon, bir defne yaprağı ve ince dilimlenmiş bir dilim soğan konur.
  5. Patates, soğan ve domates iri doğranarak tuzlanır.
  6. Kalan sos sebzelerle harmanlanır.
  7. Balıklar ve sebzeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  8. Üstü açık olarak 200 derece fırında 40 -45 dakika kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder