Garnitürlü Enginar Kalbi Tarifi İçin Malzemeler
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kavanoz garnitür
- 2 kavanoz enginar kalbi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
Garnitürlü Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı, uygun büyüklükte bir tencereye alalım.
- Birkaç dakika kavurduğumuz soğanlar hafifçe pembeleştikten sonra, üzerine garnitürü ilave edelim ve bir iki dakika daha pişirelim.
- Ardından; konserve enginar kalbini, tuz, şeker ve karabiberi de ekleyelim ve tüm malzemeleri karıştıralım.
- Son olarak, sıcak su ve limon suyu ilavesini yaparak, tencerenin kapağını kapatalım ve sebzeler yumuşayana kadar yemeğimizi pişmeye bırakalım. Yaklaşık 10 dakikada pişecektir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder