Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı glutensiz un
- 1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı süt (laktozsuz)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır?
- Glutensiz hamur için; Ilık su ve kuru mayayı bir kabın içerisinde karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
- Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki yumurta, tuz, toz şeker, zeytinyağı ve laktozsuz sütü ekleyerek karıştırın.
- Glutensiz unu karışıma eleyerek ilave edin. Maya köpürmeye başladığında onu da karışıma ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Mayanın aktifleşmesi için hamuru yoğurun. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir kalıbı zeytinyağı ile yağlayın.
- Hazırladığınız hamuru bu kalıba alarak üzerini nemli bezle kapatın ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Fırını önceden açarak ısınmasını sağlayın. Bu sürenin sonunda hamurun üzerine bıçakla çizik atın. İsteğe göre yağlı tohum serpiştirin.
- Fırının içindeki nem dengesini sağlamanız gerekiyor. Bunun için, ısıya dayanıklı bir kaba su doldurun ve fırının taban kısmına yerleştirin.
- Hazırladığınız hamuru, 200 dereceli fırına atarak 45 dakika kadar pişirin.
- Pişen ekmeği fırından çıkartın ve üzerini pamuklu bir bezle örtün.
- Glutensiz ekmeği dilimledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Glutensiz Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Ekmek yapımında kullandığınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yalnızca su, ılık olmalıdır.
- Glutensiz una, mısır unu da ekleyebilirsiniz.
- Mayalandırma işlemi için verilen sürelere mutlaka uyun.
- Fırını önceden ısıtarak, hamurun eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Glutensiz ekmekleri poşette veya kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
1 Dilim Glutensiz Ekmek Kaç Kalori?
- Glutensiz ekmeğin bir dilimi, yaklaşık 75 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder