Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane hazır yufka
Sosu için:
- 3 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Göz kararı tuz
İç harcı için:
- Haşlanmış tavuk
- Karabiber
- Yeterince tuz
Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuğu yeterli miktarda suda haşlıyoruz ben göğüs kısmını kullandım ama fark etmez tabi haşlanan tavukları kasenin içine alıp didikliyoruz içerisine tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz.
- Sosu için tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı koyuyoruz üzerine sostan eşit şekilde döküyoruz ikinci yufkayı da aynı şekilde son yufkayı da koyup tavuklu harcı ekliyoruz.
Püf noktası ;harcı koyduktan sonra sos dökmeyin hamur gibi olur. Diğer 3 yufkayı da sosluyoruz. En son kalan sosu da üst yufkaya döküp ister susam ister çörek otu döküp 200 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder