1 Ekim 2020 Perşembe

Hurmalı Kurabiye Tarifi

Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 paket  margarin
  • 2 küçük kase sıvı yağ
  • 1 küçük kase su
  • 1 küçük kase toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 kilo un
İçi için;
  • 800 gr hurma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için ;
  • 1 paket susam

Hurmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurunu yapmaya başlayalım.
  2. Margarini eritelim. Bir kaba koyalım.
  3. Un hariç bütün malzemeleri o kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
  4. Sonra unu ekleyip yoğuralım. Ve bir yerde bekletelim.
  5. Hurmaları çekirdeğinden ayırıp içine sıvı yağ ve tarçını ekleyip püre kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  6. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım.
  7. Elimizin avcuna koyup çukur oluşturalım.
  8. Ve hurmalı karışımdan o çukura koyup kapatıp yuvarlayalım.
  9. Sonra susama batırıp şekilli kalıba koyalım.
  10. Kalıp yoksa istediğimiz gibi şekil verip yada yuvarlak olarak bırakabiliriz. Bu şekilde devam edip tepsiye dizelim.
  11. 180 derecede fırına koyalım. Üstü hafif kızarınca fırından alabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder