İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 14-15 adet kuru incir
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 adet karanfil
- Ceviz
- Kaymak
- Toz fıstık
İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İncirler akşamdan suya koyulur.
- Gündüz suyu süzülen incirler süt, tarçın, karanfil ve şeker koyulan tencerede yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk) kaynatılır.
- İncirler sütlü karışımdan alınır, süzülür (süzülen sütlü karışımı ziyan etmeyin, bir bardak un nişasta karışımı ile muhallebi yapın).
- Soğuyan incirlerin karnı açılır. İrice çekilmiş cevizler yerleştirilir.
- İncirlerin üzerine kaymak koyulur ve toz fıstık serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder