2 Ekim 2020 Cuma

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 14-15 adet kuru incir
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 adet karanfil
  • Ceviz
  • Kaymak
  • Toz fıstık

İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İncirler akşamdan suya koyulur.
  2. Gündüz suyu süzülen incirler süt, tarçın, karanfil ve şeker koyulan tencerede yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk) kaynatılır.
  3. İncirler sütlü karışımdan alınır, süzülür (süzülen sütlü karışımı ziyan etmeyin, bir bardak un nişasta karışımı ile muhallebi yapın).
  4. Soğuyan incirlerin karnı açılır. İrice çekilmiş cevizler yerleştirilir.
  5. İncirlerin üzerine kaymak koyulur ve toz fıstık serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder