Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kalamar
Marine için:
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Kalamar Tarifi Yapılışı
- Kalamarları temizleyip halka şeklinde keselim.
- Kabın içerisine aldığınız kalamarlara karbonat ve şekeri ilave edip ovalım.
- 1 gün boyunca dolapta bekletelim. Daha sonra kalamarlarımızı unlayıp kızgın olan bol sıvı yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Not: Kalamarın yanına sos yapmak isterseniz diye tarator tarifini de sizlerle paylaşıyorum; 1 kase süzme yoğurt , 1 tatlı kaşığı mayonez , 3 damla limon , 2 tatlı kaşığı galeta unu , Dereotu (kıyılmış) , Arzuya göre ceviz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder