13 Ekim 2020 Salı

Kalamar Tarifi

 

Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kalamar

Marine için:

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Kalamarları temizleyip halka şeklinde keselim.
  2. Kabın içerisine aldığınız kalamarlara karbonat ve şekeri ilave edip ovalım.
  3. 1 gün boyunca dolapta bekletelim. Daha sonra kalamarlarımızı unlayıp kızgın olan bol sıvı yağda kızartalım.

Afiyet olsun.

Not: Kalamarın yanına sos yapmak isterseniz diye tarator tarifini de sizlerle paylaşıyorum; 1 kase süzme yoğurt , 1 tatlı kaşığı mayonez , 3 damla limon , 2 tatlı kaşığı galeta unu , Dereotu (kıyılmış) , Arzuya göre ceviz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder