3 Ekim 2020 Cumartesi

Kapya Gondollar Tarifi

 

Kapya Gondollar Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kapya biber
  • 3 adet patates
  • 1 kase doğranmış tam yağlı inek peyniri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kıyılmış maydanoz (Yarısı üzeri için)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım kase doğranmış sucuk
  • Tuz, kırmızı toz biber, kekik

Kapya Gondollar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri soyup parçalara bölelim ve haşlayalım.
  2. Kapya biberleri uzunlamasına keserek ikiye ayıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  3. Yaklaşık 10-15 dakika fırına verip hafif közleyelim. Fırından çıkardığımız biberlerin üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı sürelim.
  4. Patatesler haşlanınca bir kaba alıp güzelce ezelim. Tuz, ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştıralım.
  5. Ardından peynir, sucuk, maydanozun yarısını ve istediğimiz baharatları ilave edip son kez karıştıralım.
  6. Hazırladığımız harcı tüm biberlerin içine kaşıkla yerleştirelim.
  7. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave edelim ve tekrar fırına verelim.
  8. Kaşar peynirleri tamamen eriyene kadar fırında kalsın.
  9. Çıkarınca da üzerlerine kalan maydanozlardan serpiştirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder