17 Ekim 2020 Cumartesi

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 150 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Göz kararı tuz
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağından biraz fazla su

Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı şekil de kabuğunu soyuyoruz acısı çıksın diye 10 dakika tuzlu suda bekletiyoruz .
  2. Patlıcanlar suda beklerken iç harcını hazırlayalım.
  3. Kıymayı tavaya alalım suyu çekilen kadar kavuralım.
  4. Daha sonra göz kararı sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğan biber ve sarımsağı ilave edelim.
  5. Güzel şekilde kavuralım 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
  6. Altını kapatıyoruz suda bekleyen patlıcanları çıkarıp yıkıyoruz.
  7. Sonra kağıt havluyla kurulayıp yağda kızartıyoruz.
  8. Kızarttığımız patlıcanları uygun bir fırına alıp içini açıp iç malzemesini koyalım.
  9. Üzerine domates koydum ben sosu içinde 1tatlı kaşığı domates salçası ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edip tepsimize dökelim.
  10. 250 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder