Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo patlıcan
- 150 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağından biraz fazla su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp alacalı şekil de kabuğunu soyuyoruz acısı çıksın diye 10 dakika tuzlu suda bekletiyoruz .
- Patlıcanlar suda beklerken iç harcını hazırlayalım.
- Kıymayı tavaya alalım suyu çekilen kadar kavuralım.
- Daha sonra göz kararı sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğan biber ve sarımsağı ilave edelim.
- Güzel şekilde kavuralım 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
- Altını kapatıyoruz suda bekleyen patlıcanları çıkarıp yıkıyoruz.
- Sonra kağıt havluyla kurulayıp yağda kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları uygun bir fırına alıp içini açıp iç malzemesini koyalım.
- Üzerine domates koydum ben sosu içinde 1tatlı kaşığı domates salçası ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edip tepsimize dökelim.
- 250 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder