5 Ekim 2020 Pazartesi

Kaymaklı Balkabak Çorbası Tarifi

 

Kaymaklı Balkabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy balkabak (+/- 1 kilo)
  • Kuru soğan
  • Havuç
  • 2 defne yaprağı
  • 2 dış sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 200 ml kaymak (50 ml üzeri için)
  • Tuz
  • 1 litre su

Kaymaklı Balkabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Küçük boy bir balkabağını ortadan bölüyoruz, içini çıkartıyoruz, dilimliyoruz sonra kabuğunu soyuyoruz (dilimli soymak işi kolaylaştırır) kup kup doğrayıp 500 gram tencereye alıyoruz. (geri kalanı buzluğa koyuyorum).
  2. Soğan iri doğrayıp tencereye alıyoruz.
  3. Havuç soyup yine iri doğrayıp tencereye alıyoruz.
  4.  2 defne yaprağı, 2 dış sarımsak ve 1 litre su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
  6. Piştiğinde defne yaprakları tencereden alıyoruz, blender ile tamamen eziyoruz.
  7. Sıvı yağ, kimyon, tuz ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Arzuya göre başka baharatlarda ekleyebilirsiniz.
  8. Kaymağın 50ml ayırıyoruz, 150ml çorbamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder