19 Ekim 2020 Pazartesi

Kazan Kebabı Tarifi

 

Kazan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg domates

İç harcı için;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot (pul biber)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kazan Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım 👉 domates, biber ve soğanı incecik doğrayalım.
  2. Karıştırma kabına kıymayı alalım.
  3. Üzerine tüm iç harç malzemelerini ekleyip karıştıralım.
  4. Domates ve patlıcanların üzerinde kesikler oluşturalım.
  5. İç harcı kesiklere dolduralım.
  6. Patlıcanları tencerenin altına, domatesleri de üstüne yerleştirelim.
  7. Üzerine sıvı yağ gezdirip, asla su ilavesi yapmadan, kısık ateşte pişmeye alalım.
  8. Tencerenin kapağı sürekli kapalı olarak pişecektir.
  9. Yaklaşık 2-3 saatte ağır ağır pişen yemeğimiz afiyetle yenmeye hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder