Kazan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 kg domates
İç harcı için;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı isot (pul biber)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Kazan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım 👉 domates, biber ve soğanı incecik doğrayalım.
- Karıştırma kabına kıymayı alalım.
- Üzerine tüm iç harç malzemelerini ekleyip karıştıralım.
- Domates ve patlıcanların üzerinde kesikler oluşturalım.
- İç harcı kesiklere dolduralım.
- Patlıcanları tencerenin altına, domatesleri de üstüne yerleştirelim.
- Üzerine sıvı yağ gezdirip, asla su ilavesi yapmadan, kısık ateşte pişmeye alalım.
- Tencerenin kapağı sürekli kapalı olarak pişecektir.
- Yaklaşık 2-3 saatte ağır ağır pişen yemeğimiz afiyetle yenmeye hazır olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder