17 Ekim 2020 Cumartesi

Kemikli Et Haşlama Tarifi

 

Kemikli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 2  adet patates
  • 1  adet havuç
  • 2 adet küçük soğan

Kemikli Et Haşlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etlerimizi yıkıyoruz. Daha sonra düdüklü tencereye alıp üstünü çok az geçecek şekilde su ilave ediyoruz.
  2. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Etlerimiz güzelce piştikten sonra patateslerimizi dörde bölüp içine atıyoruz.
  3. Havuçları tekerlek şeklinde kesip onu da ekliyoruz. En son olarak soğanları da bir kaç parçaya ayırıp tuzunu ilave edip bir 10 dk daha düdüklüde ağzı kapalı pişiriyoruz.
  4. İsterseniz etiniz çok yağlı değilse bir yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağda ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder