Kemikli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli et
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet küçük soğan
Kemikli Et Haşlama Tarifi Yapılışı
- İlk önce etlerimizi yıkıyoruz. Daha sonra düdüklü tencereye alıp üstünü çok az geçecek şekilde su ilave ediyoruz.
- Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Etlerimiz güzelce piştikten sonra patateslerimizi dörde bölüp içine atıyoruz.
- Havuçları tekerlek şeklinde kesip onu da ekliyoruz. En son olarak soğanları da bir kaç parçaya ayırıp tuzunu ilave edip bir 10 dk daha düdüklüde ağzı kapalı pişiriyoruz.
- İsterseniz etiniz çok yağlı değilse bir yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağda ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder